Top

Biothane® kaptoom "Two Tone"

Nieuw
  • Biothane® kaptoom "Two Tone"
  • Biothane® kaptoom "Two Tone"
rating 5
(5 / 1 Reviews)
72,00

Biothane® Kaptoom "Two Tone"

Kaptoom gemaakt van 16 mm Beta BioThane®, geheel vrij van leder en andere dierlijke materialen. 
Beta BioThane® heeft de luxe uitstraling van leer, maar is duurzaam en sterk, schimmelt niet, kan goed tegen vocht, is kleurbestendig en is zeer slijtvast. Daarbij heeft BioThane® weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek.

Doordat het Biothane® genaaid wordt geeft dit een nog mooiere afwerking.

Het kaptoom wordt voorzien van een laag foam onder de neusriem en kopstuk. Dit zorgt voor meer comfort voor het paard.

De Kaptoom "Two Tone" is voorzien van een kaakriem, deze maakt het hoofdstel zeer stabiel. De neusriem is eventueel verwisselbaar, bijvoorbeeld wanneer je het kopstuk wilt gebruiken voor aan een hackamore of met een bit. 

  • Kaptoom gemaakt van 16 mm Beta BioThane®
  • Foam onderlegd
  • Neusriem, kaakriem, kopstuk en frontriem onderlegd met 19 mm Beta BioThane®
  • Keuze uit RVS ringen en zink verchroomde gespen of voorzien van messing ringen en gespen (tegen meerprijs)


Pony
Cob
Full
XFull
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Anoek van Kol (08-07-2019) rating 5 Ik ben een fanatiek gebruiker van kaptooms en bitloze hoofdstellen en ben heel erg blij met dit kaptoom! Ik werk veel aan de hand, longeer ik met kaptoom en ik gebruik hem als sidepull bij het rijden.
De kaptoom past goed en het is fijn dat hij aan twee kanten verstelbaar is. Ik had hem snel op de juiste maat en hij blijft mooi stil liggen zonder dat ik de neusriem te strak moet doen. Ik beloon graag met een stukje wortel en dan moet Ramira nog gewoon goed kunnen kauwen.
Waar mijn andere 2 kaptooms vooral schuiven met longeren en rijden, blijft deze goed liggen! Ik merk dat ik zo de fijne verbinding in het longeren kan behouden. Met het rijden als sidepull schuift hij niet waardoor kleine teugelhulpen goed overkomen. Bij een van mijn huidige sidepulls beweegt het hoofdstel wel eens mee waardoor ik steeds alert ben of het riempje niet richting haar oog schuift. Hier hoef ik mij nu geen zorgen om te maken.
Ramira heeft een gevoelige neus waarbij ze niet op elk hoofdstel fijn reageert. Deze is zacht onderlegd maar geeft toch genoeg connectie. Ik ben er echt heel blij mee en kan hem alleen maar aanbevelen!

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code